Ticket #228 (closed Defect: fixed)

Opened 6 years ago

Last modified 6 years ago

Sapphire imports metadata/cover images but does not display

Reported by: tristan@… Owned by:
Priority: normal Milestone:
Component: Metadata - Movie Version: 1.0b6.3
Keywords: Cc:

Description

Hi.

Running AppleTV Take 2 and Sapphire 1.0b6.3.

Importing of metadata runs smoothly however it does not display cover images/file details etc

[[[

0x0981c662: -doImport? (in Sapphire) 0x0981c8e0: -importNextItem:? (in Sapphire) 0x924efca2: NSFireTimer (in Foundation) 0x908bfa65: CFRunLoopRunSpecific (in CoreFoundation?) 0x9e343e8f: -[BRAppManager run] (in BackRow?) 0x00005c7f (in Finder) 0x0019929e (in Finder) 0x001991c5 (in Finder)

Sapphire is at 0x9805000 Sep 16 22:22:30 AppleTV FrontRow?[226]: * NSEXCEPTION RAISED *\n NSRangeException: * -[NSCFArray objectAtIndex:]: index (-2147483648) beyond bounds (13)\n 0x925a9900: _NSArrayRaiseBoundException (in Foundation)\n 0x924d01ed: -[NSCFArray objectAtIndex:] (in Foundation)\n 0x098252ee: -getMetaForMovie:withPath:? (in Sapphire)\n 0x09826e71: -importMetaData:? (in Sapphire)\n 0x09822a41: -importMetaData:? (in Sapphire)\n 0x09822708: -importMetaData:? (in Sapphire)\n 0x0981c662: -doImport? (in Sapphire)\n 0x0981c8e0: -importNextItem:? (in Sapphire)\n 0x924efca2: NSFireTimer (in Foundation)\n 0x908bfa65: CFRunLoopRunSpecific (in CoreFoundation?)\n 0x9e343e8f: -[BRAppManager run] (in BackRow?)\n 0x00005c7f (in Finder)\n 0x0019929e (in Finder)\n 0x001991c5 (in Finder) ]]]

Is the contents of running a tail on console.log.

I'm stumped at why this is happening. It happens on files stored locally (/Users/frontrow/Movies) and files stored externally (/mnt/Scratch/Volumes/Macintosh HD).

Originally Sapphire did run properly and did indeed grab metadata and images from various websites. It stopped working when I moved some files it had already imported to a different folder and re-ran it's metadata checker.

I deleted the contents of ~/Library/Application? Support/Sapphire? however after that, Sapphire refused to load and stalled AppleTV. I removed Sapphire and re-installed.

Any ideas?

Are there any specific directories I should delete when reinstalling Sapphire?

Change History

comment:1 Changed 6 years ago by gbooker

IMDB seems to have changed their format.

comment:2 Changed 6 years ago by anonymous

Same here, i got stupid, deleted all prefs and reinstalled new, it now shows during import cover and Names but after import it shows 0 updates and all files are without cover and Metadata...

Only TV Shows (Lost) Imports normal, so is there a IMDB change ?

comment:3 Changed 6 years ago by anonymous

Also reinstalled everything.... no meta data is imported from imdb, all series work fine.

comment:4 follow-up: ↓ 5 Changed 6 years ago by kilyman@…

same, but why sapphire imports all cover good but dont shows them ?

in my opinion Sappire has to proof the import first, it will be better if everytime sappire checks a import for good results if is all good then starts importing, if not it has to give a error message and dont touch the metadata.

Now sapphire not imports but marks every file as importet, saves all cover but dont shows them, crazy....

comment:5 in reply to: ↑ 4 Changed 6 years ago by gbooker

Replying to kilyman@hotmail.de:

in my opinion Sappire has to proof the import first, it will be better if everytime sappire checks a import for good results if is all good then starts importing, if not it has to give a error message and dont touch the metadata.

patches welcome

comment:6 Changed 6 years ago by anonymous

I am having these same issues.

comment:7 Changed 6 years ago by gbooker

  • Status changed from new to closed
  • Resolution set to fixed

(In [660]) Corrected for IMDB's changed format. Fixes #228

comment:8 follow-up: ↓ 9 Changed 6 years ago by anonymous

when will this fix be available for download?

comment:9 in reply to: ↑ 8 Changed 6 years ago by gbooker

Replying to anonymous:

when will this fix be available for download?

When we have the time

comment:10 follow-up: ↓ 11 Changed 6 years ago by Dale

If the issue has been fixed, I don't understand why it's not available for download. Importing movies is an essential part of this plugin, but right now no one can import any movies. Please distribute the update! :-)

comment:11 in reply to: ↑ 10 Changed 6 years ago by gbooker

Replying to Dale:

If the issue has been fixed, I don't understand why it's not available for download. Importing movies is an essential part of this plugin, but right now no one can import any movies. Please distribute the update! :-)

As I stated quite clearly, it will occur when we have the time. Creating the fix takes a certain amount of time, and doing a release takes another block of time. Sapphire is an open source, free project, which gives us nothing more than the ability to use it ourselves, so it takes a lower priority than other things in life.

If you want it so badly, build it yourself; otherwise wait until we have the time to make a release.

comment:12 Changed 6 years ago by anonymous

same here, I went nuts deleting everything, reinstalling sapphire, uploading the cover ... The thing I don't understand : I tried to do the same thing on my laptop and it work perfectly with the same external disk. I have 10.5.3 on my laptop, and 10.5.5 on the other one. Is there a relation ? Another question : If I understand correctly, the fix 228 will be add to the new release ?

comment:13 Changed 6 years ago by anonymous

Arghhh !! I just saw the fix was part of the last release, which I have. So something else is happening. I will try to find info on the dev tools, but so far any idea ?

comment:14 Changed 6 years ago by gbooker

You will need to mark your movies to re-import their movie data after upgrading Sapphire, then import again.

Note: See TracTickets for help on using tickets.